Frederikssund Teater


Gå til indhold

Edith Piaf - Kærlighed, morfin og mirakler                                                                                 (Retur)


ELVÆRKET Fredag den 23. november 2018 kl. 16:00
Billetterne koster på Elværket kr. 75

 

Kan også opleves for kr. 60 på

Tolleruphøj Caféområde søndag den 25. november kl. 15:30 og på

De Tre Ege i Aktivitetssalen mandag den 26. november kl. 15:30,

hvor alle er velkomne.

 

 

 

 

Edith Piaf - Kærlighed, morfin og mirakler

 

 

 

Edith Piaf indfinder sig på scenen i skuespilleren Uta Motzs skikkelse. Gennem små monologer, anekdoter og fortolkninger af hendes sange indfanges publikum – igen – af hendes charme og også af hendes smerte.

 

I musikforestillingen Fra gadesanger til Legende giver Uta Motz sammen med musikeren Anders Allentoft et indblik i den lille kvindes korte, men intense liv. Et udvalg af hendes sange er grundlaget for den dramaturgiske fortælling om et ensomt, søgende menneske, hvis skæbne spænder over succes, stjernestatus og fortvivlelse. Et menneske som hele sit liv længtes efter kærlighed og brugte sine evner som sanger til at føle sig i live.

 

Edith Piafs liv, med en fødsel under et lygtepæl, som hun selv beskriver det, tab af hendes eneste barn og flere trafikulykker, heroinmisbrug, sammenbrud på scenen og den utrættelige søgen efter den store kærlighed, er voldsomt og fyldt med dramatik. Forestillingen følger hendes historie, helt enkelt, i en næsten kronologisk rækkefølge.

 

Fortællingen, hvori også musikeren har en dramaturgisk afgørende rolle, kombinerer sangenes udadrettede appel til publikum med enkle, nedtonede spillescener. Lyden veksler mellem akustisk lyd og brugen af mikrofon og forstærker. Et uddrag af højdepunkter fra Piafs kunstneriske virke, beskriver hendes vej fra gadesanger til legende på det auditive plan.  En enkel lyssætning understøtter sanselige billeder af Edith Piafs liv - som publikum glimtvis får indblik i.

 

Uta Motz og Anders Allentoft danner par privat. Virkelighedens ’forelskede par’ blandes med Edith Piafs længsler og skaber et sublimt billede på hendes klassikere ”La vie en rose” og ”Hymne a la mour”. Forestillingen er en lille perle, hvor de to medvirkendes kompetencer både som skuespillere og musikere kombineres i en musikalsk og episk helhed.

 

 

Medvirkende:

 

 

 

 

 

 
Køb billet til forestillingen


Retur til indhold | Retur til hovedmenu