Frederikssund Teater


Gå til indhold

   JOB                                                                                                                                         (Retur)

 

 

 

 


Job - et enkelt menneske

 

 

 

Er en musikdramatisk forestilling baseret på den østrig-ungarske forfatter Joseph Roths roman af samme navn fra 1930. I en blanding af storytelling, musik og dramatisering spiller Ina-Miriam Rosenbaum samtlige roller i det store persongalleri, der befolker denne fortælling. Hun modtog i juni 2018 ÅRETS REUMERT for bedste kvindelige hovedrolle for denne skuespilpræstation.

 

Roths roman regnes for en hjørnesten i emigrantlitteraturen og den fortæller om rejsen fra den gamle til den ny verden. Mendel Singer, den fattige jødiske lærer, forlader Rusland for at bosætte sig på Manhattan i New York.

I omplantningen mister han alt - selv sin tro. Som JOB i det gamle testamente raser han mod Gud, der ikke viser barmhjertighed. Og ligesom JOB oplever han et mirakel.

 

I et musikalsk univers skabt af Henrik Goldschmidt, solooboist ved Det Kgl. Kapel og skaber af The Middle East Peace Orchestra, og akkordeon virtuosen Anders Singh Vesterdahl, der begge medvirker på scenen, fortælles denne historie med humor, indlevelse, smerte og fryd. Den rammer lige ned i det allermest presserende dilemma vi står overfor i vores verden nu: Hvordan håndterer det enkelte menneske mødet med en nyt sprog, en ny kultur, en ny verden.

 

 

 

Medvirkende:

Ina-Miriam Rosenbaum, Henrik Goldschmidt og Anders Singh Vesterdahl

 

 

Iscenesættelse:

Rolf Heim

 

Manuskript:

Karen-Maria Bille

 

 

 

 

Spilletid:

1 time 25 min. uden pause

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Køb billet til forestillingen 


Retur til indhold | Retur til hovedmenu