Frederikssund Teater


Gå til indhold

   NABOKRIG                                                                                                                            (Retur)

 


 

Nabokrig - en komedie af - og med - Farshad Kholgi

-

Den pensionerede skoleleder Svend og hans hustru Irene, har boet i deres rækkehus på den blinde vej i over 30 år. De har gjort den blinde vej til en vej med snorlige hække og velorganiserede haver. En dag flytter den alternative behandler Ib, og hans clairvoyante kone Zana (tidligere Trine) samt hunden Charlie ind i huset ved siden af. Som pligtopfyldende naboer møder Svend og Irene op for at byde dem velkommen. De har medbragt gaver - hjemmelavet æblesnaps af æbler fra eget æbletræ, samt et indrammet eksemplar af ejerforeningens vedtægter. De skåler og ønsker hinanden et godt naboskab.

En række hændelser får dog æblesnapsen og det gode naboskab til at fryse til is. Zana klipper den snorlige hæk i skellet til en række fabeldyr, haven bliver brugt til Ibs alternative nøgen-behandlinger, og en længere renovering med larmende polske håndværkere får freden på den blinde vej til at forsvinde.

Men dråben, der får tsunamien til at skylle idyllen væk fra den blinde vej, er, da Charlie befrugter Svends og Irenes lille puddel. Hændelserne bliver begyndelsen på en vanvittig nabokrig. I kampens hede glemmer de to naboer at tale sammen og bliver i stedet fyldt med hævntørst. Nabokrigen eskalerer så meget, at den får den israelsk/arabiske konflikt til at virke som et hyggeligt afsnit af “Den store Bagedyst”.

Farshad er kendt for sin unikke og energiske fortælleform. Han jonglerer med utallige arketyper fra danskernes hverdag, når han blander humor og alvor. Komedien bliver ledsaget af nykomponeret underlægningsmusik.

 

Historie og medvirkende: 

Farshad Kholgi

 

 

 

 

 

 

 

 

Spilletid:

2 x 45 minutter plus 15 min pause

 

 

 

 

Køb billet til forestillingen 


Retur til indhold | Retur til hovedmenu