Frederikssund Teater


Gå til indhold

Tørskoet                                                                                                                       (Retur)


ELVÆRKET   Mandag den 18. marts 2019 kl. 19:00

Tørskoet

 

- et aktuelt stykke om udflytning til provinsen

-

 

Grådkvalte mennesker udtaler på tv, at de er blevet tvangsforflyttet til provinsen. Politikerne råber at Danmark knækker midt over. Fordommene tårner sig op. Og det gør ondt på Lene. Hun og hendes datter står midt i en flytning fra Nørrebro i København til en mindre by i provinsen. De skal sige farvel til lille lejlighed, caféen lige om hjørnet, egen selvforståelse og cool storby. Og goddag til hus, have og et nyt liv på landet.

 

Vi følger Lenes første år, hvor ord som grødbar, havnebus og myldretid mister deres betydning, og nye realiteter som reservedunk, skolebus og pindsvin får plads.

 

Tørskoet - dramaet om udkant kontra storby, er sjovt, satirisk og eftertænksomt. Teater til tiden, der lægger sig i slipstrømmen af den offentlige debat om udflytningen af statslige arbejdspladser, skævvridningen af Danmark og gravede grøfter mellem by og land. Selvgodheden og københavneriet får et tiltrængt eftersyn og los bagi, ligesom provinsens mindreværd og stillestående storbyefterligninger bliver samlet op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Medvirkende:

Line Svendsen

 

Dramatiker:

Annegrete Kraul

 

Instruktør:

Bodil El Jørgensen

 

Scenograf:

Henriette Drejer Lubanski

 

Kunstnerisk konsulent:

Niels Vendius

 

Spilletid:

75 minutter uden pause

 

 
 

 

 


 Køb billet til forestillingen

 

 


Retur til indhold | Retur til hovedmenu