FEM KVARTER VED 200 GRADER
– en værdiladet påskemenu
– en værdiladet påskemenu
Det er dagen før påske. Toke er sammen med sin svigerfar kørt op til ødegården på Hallandsåsen, hvor hans egen far venter på dem. Planen er, at de tre mænd skal forberede påskemåltidet, så alt står klappet og klart, når kvinderne dukker op dagen efter.
Faren er den ældre ubekymrede boheme. Sønnen er den opportunistiske udefinerbart venstreorienterede yngre mand. Svigerfaren er nationalkonservativ og chefkonsulent i Landbrug og Fødevarer.
Måltidet tilvirkes mens der spilles teater og er en central handling i forestillingen. Hygge er udgangspunktet, og spørgsmål om krydderisammensætning og stegetid finder svar gennem jokes og venskabelige drillerier. Men som forberedelserne skrider frem, viser det sig, at de tre gode mænd har vidt forskellige syn på klima, økologi, landbrug og ja… tilværelsen generelt. Og før gryden er kommet i kog, er det både påskens kulinariske og religiøse indhold, som er i spil.
Hans Rønne er tilbage med en jordnær klimafortælling om, hvor langt ens holdninger kan strækkes, når kærlighed og fredelig sameksistens trækker i den anden ende. Hvilke hemmeligheder gemmer sig bag mændenes uforsonlige attituder, og vil det lykkes den umage trio at få noget i ovnen?
Få svaret, når Rønne og co. dækker op til en værdiladet påskemenu.
Medvirkende: Bue Wandahl, Thomas Jacob Clausen, Bo Stendell Larsen
Manuskript: Thomas Jacob Clausen og Hans Rønne
Instruktion: Hans Rønne
Scenografi: Gitte Baastrup
Lysdesign: Ise Klysner Kjems og Poul Jepsen
Sceneproduktion: Folkes Garage
Instruktørassistent: Matilde Bregnhøj
Foto: Per Pedersen
1 time og 30 minutter uden pause